16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Venedik Bienali Türkiye Pavyonu

26 Mayıs — 25 Kasım 2018 Sale d’Armi, Arsenale

MİMARLIK
ÖĞRENCİLERİNE
AÇIK ÇAĞRI

Son başvuru:
1 ŞUBAT 2018

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, koordinasyonunu yürüttüğü Türkiye Pavyonu’nda bu yıl mimarlık öğrencilerinin katılımıyla bir seri atölye çalışması ve etkinlik gerçekleştirecek.

Küratöryel ekip, düzenlediği açık çağrı ile, dünyanın bütün mimarlık öğrencilerini Türkiye sergisinde yer alacak atölye çalışmalarına katılmak üzere başvuruda bulunmaya davet ediyor.

#vardiyayabaşvur

İÇERİK: BULUŞMA, KARŞILAŞMA VE ÜRETİM MEKÂNI OLARAK TÜRKİYE PAVYONU

KONU NEDİR? NELER YAPILACAK?

Vardiya, Venedik Bienali Mimarlık Sergisi süresince Türkiye Pavyonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikler, buluşmalar ve bir dizi atölye çalışmasını içeren bir araştırma programıdır.

Haftalık vardiyalar halinde İKSV’nin ev sahipliğinde Venedik’e götürülecek öğrenciler, Venedik’te bulundukları bir haftalık süre boyunca bienali gezecek ve düzenlenecek atölye çalışmalarına katılacak.

Böylelikle mimarlık öğrencilerinin bienal sergilerinin salt takipçisi değil, aynı zamanda bilfiil üreticisi olmaları hedefleniyor.

BAŞVURU

KİMLER BAŞVURABİLİR?

NASIL BAŞVURURUM?

Portfolyonuz ve hazırlayacağınız kısa filmle başvurabilirsiniz.

NE ZAMANA KADAR BAŞVURABİLİRİM?

1 Şubat 2018 son başvuru tarihidir. 1 Şubat 2018 günü saat 23.59’dan (TSİ) sonra gelen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

PORTFOLYOMDA NE OLMALI?

Portfolyonuz mimarlık öğreniminiz boyunca hazırladığınız projeleri içerebilir. Bunun yanı sıra okul dışı öğrenme ortamlarında geliştirdiğiniz projeler, yarışma katılımları, atölye çalışmaları, eskizler, yazılar, kişisel üretimler portfolyonuzda yer alabilir. Bir çalışma birden fazla katılımcının ortak üretimi ise, bu mutlaka belirtilmelidir.

NASIL BİR VİDEO YAPMALIYIM?

En az 30 saniye, en fazla 60 saniye uzunluğunda bir video yapmalısınız. Kullanacağınız teknik serbest.

VİDEO NE HAKKINDA OLMALI?

Video aşağıdaki soruların bir ya da birkaçına yönelik olmalı:

Bienal ne için var?
Bienal ne işe yarar?
Bienal kimin için var?

PORTFOLYOMU HAZIRLADIM, FİLMİ DE YAPTIM, ŞİMDİ NE OLACAK?

Önce hazırladığınız videoyu bir video paylaşım sitesine yüklemelisiniz (vimeo, youtube vb.). Yüklediğiniz videonun bağlantısı (linki) bir şifre ile ulaşılabilir olmalı. Portfolyonuzu ise inceleyebilmemiz için bir portfolyo paylaşım sitesine (issuu, behance vb.) yüklemelisiniz.

#serbestmekan

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

İki aşamada yapılacak.

Birinci aşama için;

Portfolyonuzu ve videonuzu yükledikten sonra, yüklediğiniz web sitelerinin bağlantılarını (linklerini) ve izleme için gerekli şifrelerini, katılım formunun eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalanmış ve taranmış bir kopyasını vardiya(at)iksv.org adresine son başvuru tarihinden önce e-posta ile iletmelisiniz.

Gönderdiğiniz e-postanın bize ulaştığına dair bir teyit e-postasını birkaç gün içinde alacaksınız. Bu e-posta size ulaştıysa başvuru süreciniz tamamlanmış demektir.

Birinci aşamayı geçen proje sahipleriyle ikinci aşamada video mülakat yapılacak.

Mülakatlar İngilizce ve Türkçe yapılacak. Bu mülakatlar için bir Google e-posta adresiniz olmalı; çünkü mülakatlar Google Hangout üzerinden gerçekleştirilecek.

Mülakatların sonucunda ikinci aşama tamamlanacak ve seçilen öğrenciler duyurulacak.

SONUÇLAR NASIL VE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Seçilen öğrencilerin isimleri başvurular kapandıktan sonra en geç bir ay içerisinde http://vardiya.iksv.org web adresinde ilan edilecek.

BİR YEDEK LİSTE OLUŞTURULACAK MI?

Evet oluşturulacak. Yedek liste de asıl liste ile aynı tarihte http://vardiya.iksv.org adresinde yayımlanacak.

KİMLER SEÇECEK?

Seçimi küratöryel ekip gerçekleştirecek. Seçici kurul 5 asil üye ve 1 yedek üyeden oluşacak.

ASİL ÜYELER

Kerem Piker (Küratör)
Cansu Cürgen (Yardımcı Küratör)
Yelta Köm (Yardımcı Küratör)
Nizam Onur Sönmez (Yardımcı Küratör)
Yağız Söylev (Yardımcı Küratör)

YEDEK ÜYE

Erdem Tüzün (Yardımcı Küratör)

PEKİ BİR SORUM OLURSA?

2 Ocak 2018 tarihine kadar sorularınızı vardiya(at)iksv.org adresine e-posta ile iletebilirsiniz. Soruların yanıtları en geç bir hafta içerisinde http://vardiya.iksv.org adresinde duyurulacak.

SEYAHAT KOŞULLARI

NASIL GİDECEĞİM? ULAŞIM GİDERLERİM NASIL KARŞILANACAK?

Türkiye’den seçilecek olan katılımcıların İstanbul-Venedik ve Venedik-İstanbul uçak biletleri, Türkiye dışından seçilen başvuru sahiplerinin başvuru anında belirttiği şehirden Venedik’e gidiş için tren ya da uçak bileti ve aynı şehre Venedik’ten dönüş bileti proje kapsamında karşılanacak.

Tüm biletler ekonomi sınıfıdır ve iade edilemeyen/değiştirilemeyen bilet kategorisindedir. Uçak biletleri ve varış yerlerine ilişkin ayrıntılar son ana dek değişebilir.

NEREDE KALACAĞIM? NE KADAR KALINACAK? KONAKLAMA GİDERLERİM NASIL KARŞILANACAK?

Her bir öğrenci için öngörülen seyahat süresi 1 haftadır. Vardiya boyunca, giderleri proje kapsamında anlaşma yapılan kurumlar vasıtasıyla karşılanacak öğrenci yurtlarında konaklama sağlanacak.

VENEDİK’TE NE KADAR HARCAMA YAPARIM?

Bu size bağlı. Yemek, ulaşım, bienal bileti gibi günlük giderleriniz için maddi destek sağlanması hedefleniyor.

VİZE GEREKLİ Mİ?

Türk vatandaşlarının İtalya’ya girmesi için Schengen vizesi alması gerekiyor. Ancak İtalya ile seyahat konusunda Türkiye’deki vize uygulamalarına ilişkin ayrıntılı bilgiyi http://www.consistanbul.esteri.it adresinden ya da ülkenizdeki İtalyan hükümeti temsilciliğinden öğrenmelisiniz.

VİZE BAŞVURUSU SIRASINDA SİZDEN DESTEK ALABİLECEK MİYİM?

Türkiye’den başvuran ve TC vatandaşı olan başvuru sahiplerinin vize işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla “Venedik Bienali’nde Türkiye Pavyonu’nun katılımcısı olmak koşuluyla uçak biletlerini ve konaklama giderlerini karşılayacağına” dair bir iyi niyet mektubu başvuru sahiplerinin bilgisine sunulacak.

KATILIM FORMU

Katılım formu buradan indirilebilir.

Daha fazla bilgi için katılım koşulları buradan incelenebilir.

2 Ocak 2018 tarihine kadar sorulan soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

#vardiyayabaşvur

DÜZENLEYEN

EŞ SPONSORLAR

DESTEĞİYLE

HİMAYESİNDE

AYDINLATMA

DEĞERLİ İSBİRLİĞİYLE